2 octombrie 2015
Salut. Neregărise, ultima piesă Indian Fall a fost lansată de curând, cum a fost primită de către ascultătorii genului și ce reprezintă ea pentru tine, care sunt cele 666 de gânduri ?
Salut.Eu zic că destul de bine având în vedere că față de ultimul material , Fear 4 stages este o abordare diferită a muzicii IF.Mulți s-au bucurat că am devenit mai lirici, alții s-au întristat că nu mai e răceala de pe precedentul dar una peste alta am auzit de bine. Reprezintă tot. Cei care stiu să asculte vor descoperi ceea ce trebuie în ea și cei mai puțini mă vor descoperi pe mine sau pe ei. 666 de ganduri sunt gândurile noastre cotidiene, repulsia mea față de clișee și oamenii conduși ușor și fară personalitate , sunt cuvintele din piesă, suntem NOI.
Nefiind membru fondator , cât de greu sau ușor ți-a fost să te adaptezi muzicii IF? Cât de mult s-a schimbat sau nu direcția muzicală a trupei de când ai plecat în această călătorie ?
Nu a fost greu din punct de vedere al membrilor trupei deoarece eu am mai avut contacte cu ei încă de la începuturile trupei manageriidu-i o vreme și chiar mergând la ei la repetiții uneori. Mai greu a fost să fiu acceptat de fanii trupei obișnuiți cu Andrei la voce. Direcția muzicală aș zice că s-a schimbat radical deoarece abordarea mea este mult mai black metal decat înainte.Totuși a rămas acea clapă care a dat întotdeauna o identitate aparte muzicii IF.
Spune’mi despre partea lirică abordată, presupun că versurile sunt create de tine. Dezvoltă te rog acest subiect.
Versurile sunt creeate de mine și vorbesc în mare despre trăiri cotidiene transpuse la nivel metaforic. Nu sunt chestii foarte evidente ci sunt acolo să le înțeleagă cine trebuie. In mare parte sunt trăiri personale date de natură, persoane dragi mie , stări și situații. Este o întreagă idologie de viață pe care îmi sprijin existența.
Care piesa definește trupa și stilul IF în adevăratul sens al cuvântului, de ce Indian Fall?
Nu e o piesa care să definească trupa IF. De-a lungul vremurilor trupa a suferit transormări atât muzicale cât și de componență. Poate cea mai emblematică piesă pt public este Screaming Down de pe albumul Season in Equillibrium dar pt mine toate reprezintă etape din viata noastră. Indian Fall pentru că viața este o metaforă iar noi încercăm permanent să găsim acel strop de soare în mijlocul iernii care sa ne dea speranța de a merge mai departe. Asta înseamnă Indian Fall…ziua care va să vină odată plină de bucurie și speranță dar care nu vine niciodată.
Logoul trupei aduce a un ying si yang varianta black metal, spune-mi de unde a pornit ideea și ce reprezintă pentru tine IF?
Logo-ul este creeat de Armand Niculescu de la Code Red și reprezintă o dualitate, dark side și light side, omul, animalul. Ca și muzica IF este o metaforă. A fost creeat înainte ca eu să vin în trupă. IF pt mine reprezintă un mijloc de exprimare a emoțiilor și stărilor, o posibilitate de eliberare al alter egoului…reprezintă o parte frumoasă din viața mea.
În această toamnă urmează să fiți pentru a doua oară parte a turneului Unholy Trinity tour, trei trupe brașovene cu stiluri muzicale total diferite. Povestește’mi despre acest concept și despre turneul în sine. Cât de greu este să pui la cale un turneu în România și cum au acceptat sau nu cluburile de la noi prezența voastră în locațiile lor?
Ideea a luat naștere în 2013 când s-a întâmplat și primul turneu UTT care a fost din punctul nostru de vedere un succes. Fiind buni prieteni cu oamenii din celelalte 2 trupe și am decis să încercăm un DIY și așa a luat nastere UTT. Am împărțit sarcinile, totul a fost bine organizat și procedurat și a ieșit. Sperăm ca și anul ăsta și fie măcar la fel de bine ca în 2013. Cluburile au fost receptive doar că întotdeauna apar problem. De exemplu au fost locații în care am vb din primăvară și părea totul ok iar acum când să setăm totul nu se mai poate din diverse motive. Trebuie să recalculăm și să rebugetăm. Dar eu cred că totul va fi ok.
Spune-mi câteva cuvinte despre membrii Indian Fall, sunt implicați și în alte proiecte muzicale, cu ce se ocupă în afară de muzică.
Ceilalți oameni care cântă în IF sunt niște oameni normali dar cu o mare pasiune pentru muzică. Au locuri de muncă normale mai puțin tobarul care se ocupă doar cu cântatul fiind unul dintre cei mai renumiti tobari din România. Chitaristul Radu mai cântă și cu the 13 th sun, Adi-bass cu Perseverance și Fusion Core iar tobarul cu încă vreo 9 trupe…
Dacă ți s-ar propune să renunți la IF pentru a cânta în altă trupă de talie internațională, ai accepta ?
Dacă mi s-ar propune să renunț la IF nu aș face-o ci aș căuta să colaborez fără a lăsa această trupă în care am pus mult suflet.
Alături de ce trupe ai dori să vezi pe scena IF ?
Am cantat ălaturi de multe trupe mai mari sau mai mici de-a lungul anilor. Mi-ar plăcea să cânt cu Leprous , cu Emperor și cu Edge of Sanity.
În încheiere povestește-mi te rog despre următorul material semnat IF, material ce include și piesa despre care am vorbit la începutul interviului. La ce ar trebui să ne așteptăm ? Mulțumesc pentru timpul acordat , ultimele cuvinte iți aparțin .
Noul material IF la care lucram în acest moment este un colaj de piese formate din gânduri și trăiri pe teme interioare, o căutare nesfarșită a omului , un periplu printre idei și simțire. Sunt piese distincte dar omogene compuse pe o perioadă de 4 ani. Neregăsire cred că este cea mai „soft”. O parte din ele le-am mai cântat live și le vom cânta și în turneul care imediat va porni intitulat Unholy Trinity Tour. Va fi un material de melodic black metal sperăm noi plin de surprize muzicale. Eu iți multumesc că m-ai ascultat și sper că noul material să fie ceea ce oamenii care ne apreciază au așteptat. Nu suntem o trupă foarte prolifică în ale albumelor și activității concertistice dar muzica noastră este plină de nostalgie , iluzii și speranțe. Skal!
Interviu realizat de Miruna Vitriol