Twitter

Rockstadt Grind Fest 2017 - 18.03 - Brasov

Author Unknown - -
Home » Rockstadt Grind Fest 2017 - 18.03 - Brasov



Anul 2017 marchează debutul festivalului Rockstadt Grind Fest. Este cel de-al treilea festival ce va purta egida celebrului club din Brașov, dar va fi primul dedicat integral unei anumite subramuri ale muzicii metal. Va fi dedicat exclusiv genului goregrind și derivatelor sale.
Acesta va avea loc în Kruhnen Musik Halle, iar comparativ cu celelalte festivaluri, acesta va avea loc doar pe parcursul unei singure zile, mai exact pe data de 18 martie 2017. Până la ora actuală, au fost confirmate trupele Rotten Sound din Finlanda, Excrementory Grindfuckers din Germania și Clitgore din România.
Rotten Sound este o trupă finlandeză de grindcore. Înființată în anul 1993, trupa a lansat până la ora actuală 7 albume de studio, ultimul fiind „Abuse To Suffer” lansat în 2016. Piesele trupei are ca teme principale violența, problemele sociale sau politica. În cei 24 de ani de existenta a participat la cele mai importante festivaluri de profil din lume, precum Brutal Assault din Cehia, Summer Breeze din Germania, Los Angeles Murderfest, Obscene Extreme din Cehia sau Hellfest din Franța. Are până la ora actuală piese precum „Burden„, „Self„, „Hollow„, „Exit” sau „Salvation„.
 Excrementory Grindfuckers este una dintre cele mai controversate trupe de grindcore din lume. Înființată în 2001, s-a autoproclamat ca fiind o trupă de „fun metal”, datorită unor adăptari pe ritmuri de grindcore ale unor piese celebre. Dintre acestea, putem aminti „I like my grindcore” (referință la piesa Reel 2 Real – I like to move it), „Final Grindown” (referință la piesa Europe – Final Countdown) sau „Enter Madman 1 und Enter Bluesman 2” (referință la piesa Metallica – Enter Sandman). Totodată, are o carieră ce cuprinde 9 materiale discografice, ultimul fiind „Vorsprung durch Hektik” lansat în anul 2016. Are piese precum „Taschengeld„, „Nein, Kein Grindcore” sau „Lieblicher Grind„. Nu este la prima apariție la un eveniment organizat de clubul Rockstadt, în vara anului 2016 participând în cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest de la Râșnov.
Clitgore este una dintre cele mai apreciate trupe românești de goregrind/grindcore. Înființată în anul 2007, trupa a adunat în cei 10 ani de activitate concerte la marile festivaluri de profil din Europa, dintre care putem aminti Obscene Extreme din Cehia sau Flesh Party din Slovacia. Este o prezență constantă la Rockstadt Extreme Fest, participând în cadrul festivalului în anii 2015, respectiv 2016. Până la ora actuală are doar două materiale discografice: EP-ul „Stories of a Bloody Clit” lansat în 2009 și albumul „The Final Cuntdown” lansat in 2014. Are piese precum „Tales From the Clit„, „What Cums Around Goes Around” sau „The Final Cuntdown„.

Prețul biletelor urmează să fie anunțat. Pentru mai multe detalii legate de Rockstadt Grind Fest, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

-Paul Pista